Alcoholvrije witte wijn

Kolonne Null Alcoholvrij wijnpakket 6 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Kolonne Null om te proeven of cadeau te doen.

€69,99
Beschikbaar
Light Live Chardonnay alcoholvrij 75CL

Light Live Chardonnay Alcoholvrij 75CL is een prachtige bleek gouden wijn die je zal verrassen met zijn verfrissende karakter. Met deze alcoholvrije wijn hoef je niet langer compromissen te sluiten.

€5,75
Beschikbaar
Lighthouse Alcoholvrij wijnpakket 6 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Lighthouse om te proeven of cadeau te doen.

€29,99
Beschikbaar
Kolonne Null Alcoholvrij wijnpakket wit 3 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket met witte wijnen van het merk Kolonne Null om te proeven of cadeau te doen.

€35,99
Beschikbaar
OddBird Alcoholvrij wijnpakket 6 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Oddbird om te proeven of cadeau te doen.

€74,99
Beschikbaar
OddBird Low Intervention Organic White 75CL

De Oddbird Low Intervention Organic White is de eerste low intervention white wine liberated from alcohol.

€14,99
Beschikbaar
Kolonne Null Verdejo Edition Diez Siglos 75CL

De alcoholvrije wijn van Bodegas Diez Siglos uit Rueda is gemaakt van de Verdejo druif. De wijngaarden bevinden zich 750 meter boven zeeniveau, wat bijdraagt aan de frisse stijl van de wijn.

€10,99
Beschikbaar

Witte wijnen zonder alcohol

Wanneer je op zoek bent naar een lekkere alcoholvrije witte wijn dan ben je bij Club Zero aan het juiste adres. Wij bieden je een breed assortiment met alcoholvrije witte wijn aan. Al onze flessen kun je direct online bestellen en thuis laten bezorgen. Naast witte wijnen bieden wij ook een breed assortiment met andere alcoholvrije wijnen, bieren en dranken aan. Ontdek het zelf!

 

Hoe wordt alcoholvrije witte wijn gemaakt?

Alcoholvrije witte wijn wordt gemaakt door alcohol uit de wijn weg te halen. Maar zowel de smaak als de aroma blijven behouden. Er zijn meerdere manieren om alcohol te verwijderen uit wijn, dit zijn de meest gebruikte:

  1. Destillatie: De wijn wordt verhit om de alcohol in de wijn te verdampen en vervolgens wordt de damp opgevangen en gekoeld om de alcohol terug te winnen. Deze methode kan de smaak en het aroma van de wijn echter veranderen.

  2. Omgekeerde osmose: De wijn wordt door een membraan gefilterd dat de alcoholmoleculen scheidt van de rest van de vloeistof. Deze methode kan de smaak en het aroma beter behouden dan destillatie.

  3. Vacuüm distillatie: De wijn wordt onder verminderde druk verhit om de alcohol te laten verdampen en vervolgens wordt de damp opgevangen en gekoeld om de alcohol terug te winnen. Deze methode kan ook de smaak en het aroma van de wijn beter behouden dan destillatie.

Na het verwijderen van de alcohol wordt de wijn vaak op smaak gebracht met suikers of kunstmatige zoetstoffen om de smaak van de wijn te behouden. Het resultaat is een alcoholvrije wijn die met een heerlijke smaak en aroma in de buurt komt van een alcoholhoudende wijn en al vele mensen heeft verrast! Net als bij normale wijn zitten ook bij alcoholvrije wijn verschillen tussen de verschillen producten. Proef zelf en leer jouw smaak kennen!

 

De kwaliteit van 0.0 wijn wordt steeds beter

De vraag naar alcoholvrije witte wijn stijgt al jaren. Inmiddels is dit ook doorgedrongen tot de wijnboeren. Steeds meer wijnboeren zijn gaan experimenteren met 0.0 wijn en hierdoor wordt het aanbod ook steeds beter. Er zijn twee belangrijke redenen waarom de kwaliteit beter wordt:

  1. Zoals al benoemd is zijn wijnboeren steeds bewuster bezig met het produceren van alcoholvrije wijn. De druiven worden eerder geplukt waardoor er minder suiker in het druivensap zit. Hierdoor ontstaat er minder alcohol tijdens het gisten en hoeft er dus minder alcohol te worden verwijderd. De productiemethoden van alcoholvrije witte wijn zijn dus aan het verbeteren.

  2. Steeds meer bedrijven produceren witte wijn zonder alcohol. Zo wordt alcoholvrije wijn niet alleen meer in Europa, maar ook in landen als Chili, Verenigde Staten en Zuid-Afrika geproduceerd. Hoe meer productie, hoe meer kans op goede kwaliteitswijnen zonder alcohol.

 

Andere soorten alcoholvrij wijn

Ben je op zoek naar iets anders dan alcoholvrije witte wijn? Bekijk dan eens ons ruime assortiment aan:

 

Geïnteresseerd?

Heb je nog nooit alcoholvrije wijn gedronken, ben je benieuwd naar de smaak of wil je de smaak delen met vrienden of familie? Probeer dan eens één van onze alcoholvrije wijnpakketten.

 

Alcoholvrije witte wijn kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije witte wijn kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen of ben je op zoek naar een van de lekkerste alcoholvrije witte wijnen? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije wijnen en de heerlijke smaken ervan!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »