Alcoholvrije whisky

Whissin Alcoholvrije Whisky 70CL

Whissin is een van de meest bekende alcoholvrije whisky's, winnaar in 1998 voor het meest innovatieve product in SIAL.

€6,49
Beschikbaar
Lyre's Alcoholvrij proefpakket 6 x 70CL

Een divers proefpakket met verschillende soorten alcoholvrije gedistilleerde dranken van het merk Lyre's. Lekker om 'on the rocks' te drinken of als mocktail.

€159,99
Beschikbaar
Abstinence Epilogue X 75CL

Abstinence Epilogue X is een alcoholvrije whisky die geinspireerd is door de bosbranden in de West-Kaap in Zuid-Afrika.

€26,99
Beschikbaar
Lyre's American Malt 70CL

Een premium gedistilleerde alcoholvrije whisky van het merk Lyre's.

€27,49
Beschikbaar

Alcoholvrije Whisky

Is het Whisky of Whiskey?

Het is een eeuwenoude discussie omtrent de benaming; Whisky of Whiskey. Om eerlijk te zijn is er geen fout antwoord, want het kan allebei. Het hangt namelijk af van de afkomst van de drank. Het verschil tussen de benamingen is ontstaan in de 19e eeuw. In die tijd werd de meeste Whisky geproduceerd in Ierland en Schotland. Ierland leverde veel Whisky aan de Verenigde Staten en besloot om een extra 'e' in de schrijfwijze toe te voegen om zich te onderscheiden van de Schotse Whisky, die volgens de Ieren van mindere kwaliteit was. Inmiddels zijn er naast Ierland en Schotland meerdere landen die Whisky produceren. Wij hebben voor jou de schrijfwijze per land op een rijtje gezet:

 

Whisky in Schotland, Canada, Japan, India, Australië en Taiwan

Whiskey in Ierland en de Verenigde Staten

 

De naam van de drank is afgeleid van het woord 'usquebaugh' uit de Keltische taal. Ook is er nog onderscheid tussen het Shots-Keltisch (uisge beatha) en het Iers-Keltisch (uisce beatha). Uiteindelijk betekenen de drie benaming allemaal hetzelfde, namelijk levenswater.

 

Alcoholvrije Whisky

Whisky zonder alcohol wordt op dezelfde manier geproduceerd als Whisky met alcohol. Zo worden de stappen Malting-Mashing-Fermentation-Distillation-Rijping-Bottelen doorlopen. Het enige verschil is dat er geen gisting plaatsvindt, zodat er geen alcohol wordt aangemaakt. Door het ontbreken van alcohol zal je het branderige gevoel van een Whisky met alcohol niet ervaren, maar de smaak komt goed overeen met de smaak van Whisky.

 

Mocktail met alcoholvrije Whisky

Je kan een alcoholvrije Whisky klassiek 'on the rocks' drinken, zoals dit vaak met Whisky met alcohol gebeurt. Dit kan met ijsklontjes of Whiskystenen, afhankelijk van jouw voorkeur. Daarnaast is alcoholvrije Whisky ook een goede basis voor mocktails. Combineer jouw favoriete alcoholvrije Whisky met botanicals, gedroogd fruit of mixers om een heerlijke mocktail te maken.

Benieuwd welke mocktails je kan maken met alcoholvrije Whisky?

 

Alcoholvrije whisky kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije whisky kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen over onze alcoholvrije whisky? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije drank!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »