Alcoholvrije rum

Lyre's White Cane Spirit 70CL

Een premium gedistilleerde alcoholvrije witte rum van het merk Lyre's.

€27,49
Beschikbaar
Lyre's Alcoholvrij proefpakket 6 x 70CL

Een divers proefpakket met verschillende soorten alcoholvrije gedistilleerde dranken van het merk Lyre's. Lekker om 'on the rocks' te drinken of als mocktail.

€159,99
Beschikbaar
Ronsin Alcoholvrije Rum 100CL

Een uitdagende alcoholvrije rum die eindeloos te combineren is. Voor het produceren van Ronsin zijn dezelfde ingrediënten gebruikt als rum met alcohol.

€6,49
Beschikbaar
Strykk Alcoholvrij proefpakket 4 x 70CL

Een divers en uniek alcoholvrij proefpakket met vier verschillende gedistilleerde dranken van het merk Strykk.

€99,99
Beschikbaar
Caleno Dark & Spicy 50CL

Caleno Dark & Spicy is een exotische mix van smaken die elkaar perfect aanvullen.

€21,49
Beschikbaar
Lyre's Dark Cane Spirit 70CL

Een premium gedistilleerde alcoholvrije bruine rum van het merk Lyre's.

€27,49
Beschikbaar
Sober Rum 0.0% 50CL

Hé jij, liefhebber van exclusieve dranken en spirits! Bij Club Zero zijn we trots om je voor te stellen aan Sober Rum 0.0%.

€26,99
Beschikbaar
Strykk Not Rum 0% 70CL

Een authentieke alcoholvrije rum van het merk Strykk.

€23,99
Beschikbaar

Alcoholvrije Rum

Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van de drank rum. Waarschijnlijk is rum ontstaan in Brazilië toen Portugese en Spaanse kolonisten daar suikerriet plantten. Vanuit Brazilië is de kunst van het stoken van rum verspreid naar andere landen over zee waarvan Cuba de bekendste is. Over de naam rum bestaan ook verschillende theorieën. De meest gesproken theorie stamt af van een Latijnse benaming dat staat voor suiker, Saccharum. Een andere theorie is dat de naam een verbastering is van het Franse woord 'arome'. Of wellicht is de naam wel ontstaan uit een Nederlandse theorie. Hierin wordt beschreven dat de drank vernoemd is naar enorme drinkglazen waar Nederlandse zeelui uit dronken, roemer. Officieel mag volgens de Europese wetgeving een drank de naam rum krijgen als het een destillaat is uit suikerriet en het minimaal 37,5% alcohol bevat. Alcoholvrije rum mag dus niet de naam rum krijgen. Toch wordt in de volksmond vaak gesproken over alcoholvrije rum.

 

Hoe wordt alcoholvrije rum gemaakt?

Alcoholvrije rum wordt op dezelfde manier geproduceerd als alcoholhoudende rum. Alleen de alcohol ontbreekt logischerwijs. De basis van rum is suikerriet. De kwaliteit van de rum is hier ook grotendeels afhankelijk van. De kleur van rum wordt bepaald door waar het in gerijpt wordt. Wordt de drank gerijpt in stalen tanks, dan blijft de drank kleurloos. Wordt de drank gerijpt in houten vaten, dan krijgt de drank een bruine kleur.

 

Mocktail met alcoholvrije rum

Alcoholvrije rum is heerlijk om puur 'on the rocks' te drinken, maar de veelzijdige drank is ook een uitstekende basis voor mocktails. Denk hierbij aan de klassieke Cuba Libre (Baco) of Mojito. Voeg botanicals, gedroogd fruit of mixers toe om tot heerlijk smaakcombinaties te komen.

Ben je benieuwd welke mocktails je kan maken met alcoholvrije rum?

Bekijk dan onze mocktail recepten met rum.

 

Alcoholvrije rum kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije rum kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen over onze alcoholvrije rum? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije drank!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »