Alcoholvrije rosé wijn

Lighthouse Alcoholvrij wijnpakket 6 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Lighthouse om te proeven of cadeau te doen.

€29,99
Beschikbaar
Light Live Rose alcoholvrij 75CL

Light Live Rosé Alcoholvrij 75CL is een unieke roséwijn die gemaakt is van echte wijndruiven en vervolgens alcoholvrij wordt gemaakt.

€5,75
Beschikbaar
Kolonne Null Alcoholvrij wijnpakket 6 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Kolonne Null om te proeven of cadeau te doen.

€77,99
Beschikbaar
Club Zero Alcoholvrije variërende rosé wijn proefpakket 6 x 75CL

Laat je verleiden door het Alcoholvrije variërende Rosé Wijn Proefpakket 6 x 75CL en geniet van een zomerse verfrissing zonder alcohol.

€49,99
Beschikbaar
Vive la Vie! Pinot Noir Rosé NV 75CL

Ben jij een liefhebber van wijn, maar verlang je naar een alcoholvrije optie die niets aan smaak en ervaring inboet?

€7,49
Beschikbaar
Alcoholvrije variërende wijn proefpakket 6 x 37,5CL

Wil je genieten van de verrukkelijke bubbels van mousserende wijn, maar zonder de aanwezigheid van alcohol?

€39,99
Beschikbaar
Vintense Syrah Rosé alcoholvrij 75CL

Ben je op zoek naar een heerlijke alcoholvrije wijn die je smaakpapillen zal verrassen? Maak kennis met Vintense Syrah Rosé, een verleidelijke keuze die je barbecues, salades en aperitiefmomenten naar een hoger niveau tilt.

€5,99
Beschikbaar
Kolonne Null Edition Les Quatre Tours Rosé 75CL

De Kolonne Null Edition Les Quatre Tours Rosé is een alcoholvrije kwaliteitsrosé uit de Provence.

€10,99
Beschikbaar
Torres Natureo Rosé alcoholvrij 75CL

De Spaanse topproducent Torres staat bekend om zijn voortreffelijke alcoholvrije wijnen, en hun Torres Natureo Rosé is geen uitzondering.

€10,49
Beschikbaar
Lussory Zero Rosé 75CL

De Lussory Zero Merlot 75CL is een uitmuntende alcoholvrije rosé wijn die je zal verrassen met zijn droge en fruitige smaakprofiel.

€6,75
Beschikbaar
Torres Natureo Rosé alcoholvrij 37,5CL

Ben je op zoek naar een verfrissende en sappige alcoholvrije roséwijn? Maak kennis met de Torres Natureo Rosé Alcoholvrij 37,5CL.

€5,49
Beschikbaar
Eisberg Rosé 75CL

Laat je verleiden door de verfrissende smaken van Eisberg Rosé 75CL. Deze blend van verschillende druiven biedt een sappige en levendige ervaring voor degenen die op zoek zijn naar een alcoholvrije optie.

€5,95
Beschikbaar

Alcoholvrije Rosé Wijn

 

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

Alcoholvrije wijn wordt op dezelfde manier geproduceerd als wijn met alcohol. Tenminste het gistingsproces waarbij de druivensuikers worden omgezet in alcohol. Na het gistingsproces wordt de alcohol uit de wijn gefilterd. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt.

 

Vacuümdestillatie

De eerste techniek is vacuümdestillatie. Bij deze techniek wordt op kamertemperatuur de alcohol verdampt met behulp van een vacuümkamer. Dit gebeurt op lage druk waardoor de alcohol verdampt, terwijl de suikers, mineralen en zuren worden behouden. Een nadeel is dat een aantal andere vluchtige aroma's ook worden verdampt. Deze kunnen later worden toegevoegd om het karakter van de oorspronkelijke wijn te behouden.

 

Spinning cone column techniek

De tweede techniek is de spinning cone column techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de alcohol door middel van draaiende kegelvormige kolommen wordt gescheiden van de wijn. De wijn wordt door tientallen verschillende roterende elementen gecentrifugeerd. Op deze manier stroomt de vloeibare wijn naar beneden, terwijl de alcohol voorzichtig uit de wijn wordt geëxtraheerd. Door dit proces zal er vrijwel niks van de originele aroma's verloren gaan.

 

Omgekeerde osmose

De derde techniek is de omgekeerde osmose. Bij deze techniek wordt de wijn door een extreem dun filter gehaald waardoor de alcohol achterblijft. Het nadeel bij deze techniek is dat er ook meerdere vluchtige aroma's worden weg gefilterd waardoor de wijn bepaalde smaken of geuren kan verliezen.

 

De kwaliteit van 0.0 wijn wordt steeds beter

De vraag naar alcoholvrije wijn stijgt al jaren. Inmiddels is dit ook doorgedrongen tot de wijnboeren en wordt het aanbod ook steeds beter. Er zijn twee belangrijke redenen waarom de kwaliteit beter wordt:

  1. Zoals al benoemd is zijn wijnboeren steeds bewuster bezig met het produceren van alcoholvrije wijn. De druiven worden eerder geplukt waardoor er minder suiker in het druivensap zit. Hierdoor ontstaat er minder alcohol tijdens het gisten en hoeft er dus minder alcohol te worden verwijderd.
  2. Naast dat de wijnboeren bewuster bezig zijn zien we ook dat steeds meer producenten van kwaliteitswijnen ook alcoholvrije wijn produceren. Zo wordt alcoholvrije wijn niet alleen meer in Europa, maar ook in landen als Chili, Verenigde Staten en Zuid-Afrika geproduceerd.

 

Andere soorten alcoholvrij wijn

Ben je op zoek naar iets anders dan alcoholvrije rosé wijn? Bekijk dan eens ons ruime assortiment aan:

 

Geïnteresseerd?

Heb je nog nooit alcoholvrije wijn gedronken, ben je benieuwd naar de smaak of wil je de smaak delen met vrienden of familie? Probeer dan eens één van onze alcoholvrije wijnpakketten

 

Alcoholvrije rosé wijn kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije rosé wijn kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen over onze alcoholvrije rosé wijnen? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije drank!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »