Alcoholvrij Bier - De beste 0.0 bieren

Club Zero Divers alcoholvrij speciaal bier proefpakket 6 x 33CL

Wil je een leuk cadeau doen of ben je zelf benieuwd naar verschillende soorten alcoholvrij bier? Dan zit je hier goed! Wij hebben een uniek alcoholvrij bierpakket samengesteld met 6 alcoholvrije speciaal bieren.

€14,99
Beschikbaar
Brouwerij 't IJ Vrijwit witbier duo bierpakket 2 x 33CL

Het duo bierpakket met twee witbieren van Brouwerij 't IJ. Het bier is gebrouwen met citroen en korianderzaad om een frisse en kruidige smaak te creëren. Zo kan je genieten van de oude vertrouwde smaak van witbier met slechts 0.5% alcohol. 

€5,49
Beschikbaar
Club Zero Duo alcoholvrij bierpakket Wheat Ale en Witbier 2 x 33CL

Een leuk en compact duo pakket van twee verschillende soorten alcoholvrije bieren. Leuk om zelf te proberen of cadeau te doen!

€5,75
Beschikbaar
Davo Surf Pro Wheat Ale duo bierpakket 2 x 33CL

Heb je zin in een lekker biertje, maar even geen behoefte aan alcohol? Probeer dan het Davo Surf Pro Wheat Ale duo bierpakket. Twee heerlijke bieren vol van smaak, maar dan zonder alcohol. Perfect voor als je nog veilig naar huis wil rijden.

€5,99
Beschikbaar

Alcoholvrij bier

Ben je op zoek naar een lekker biertje, maar heb je even geen behoefte aan alcohol? Dan ben je op het juist adres, maar wat is alcoholvrij bier precies? In Nederland mag je bier alcoholvrij bier of malt noemen als er maximaal 0,1% alcohol in zit. Als een biertje tussen de 0,1% en de 1,2% alcohol bevat mag het alcoholarm bier worden genoemd. Toch kan het zo zijn dat er op het etiket van een biertje met meer dan 0,1% de term alcoholvrij staat. Dit komt omdat de grenzen in andere landen weer anders liggen. Zo geldt in bijna alle landen dat alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol mag bevatten. In Spanje en Frankrijk ligt deze grens zelfs op 1,2%. De Europese importregels verplicht de importeurs niet om het etiket te vervangen of aan te passen, dus als er de term alcoholvrij op een biertje staat kan het maximaal 1,2% bier bevatten.

 

Hoe wordt alcoholvrij bier gemaakt?

Er zijn verschillende manieren om een heerlijk alcoholvrij biertje te brouwen. Bij sommige technieken blijft er nog een klein beetje alcohol achter en bij sommige helemaal niks.

Vacuümdestillatie

Bij deze techniek wordt door de brouwer eerst het basisbier met alcohol gebrouwen. Vervolgens wordt door middel van vacuümdestillatie de alcohol uit het bier gehaald. Bij het de-alcoholiseren gaan helaas ook bepaalde aroma's verloren, maar deze worden later weer toegevoegd om het karakter van het oorspronkelijke bier te behouden.

Alternatief gist

Een andere manier is om een speciale gistsoort te gebruiken. Tegenwoordig wordt er steeds meer geëxperimenteerd met verschillende soorten gisten om het beste alcoholvrije bier te maken. Zo zijn er gistsoorten die op dezelfde manier werken, maar pas bij een bepaalde temperatuur alcohol aanmaken. Op het moment dat deze temperatuur is bereikt wordt het proces beëindigd en heb je alcoholvrij bier gebrouwen. Verder zijn er ook gistsoorten die van zichzelf minder alcohol produceren. Een voorbeeld hiervan is de Saccharomycodes Ludwigii. Deze gistsoort kan minder goed overweg met maltose en suikers en produceert hierdoor minder tot geen alcohol. Ben je benieuwd naar deze gistsoort? Probeer dan eens de VandeStreek Playground IPA 33CL die op deze manier is gebrouwen.

Omgekeerde osmose

Bij een omgekeerde osmose wordt het bier door een extreem dunne filter (membraan) gehaald. Hierdoor worden water en alcohol van de substantie gescheiden. Vervolgens wordt er dan weer water en koolzuur toegevoegd en is je alcoholvrije biertje compleet. Dit is een kostbaar en langdurig proces dat minder vaak wordt gebruikt. Ook kunnen er bepaalde smaken of geuren achterblijven in het membraan.

 

Een keertje proberen met vrienden of familie

Ben je benieuwd naar de smaak van de alcoholvrije bieren of wil je de beleving delen met vrienden of familie? Kijk dan eens specifiek naar onze alcoholvrije bierpakketten voor de lekkerste alcoholvrije bieren en speciaal bieren. Ook leuk om als alcoholvrij cadeau te geven! Staat jouw biertje er niet tussen? Neem dan contact met ons op dan checken wij het direct met onze leveranciers of we jouw favoriete bier wel kunnen aanbieden of we denken samen na over een alternatief.

 

Alcoholvrij bier kopen

Je kunt via onze webshop online jouw flesje of blikje met alcoholvrij bier kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen over onze alcoholvrije bieren? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije drank!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »