Alcoholvrije vodka

Strykk Not Vodka 0% 70 CL

Een authentieke alcoholvrije vodka van het merk Strykk.

€23,99
Niet beschikbaar
Strykk Not Vanilla Vodka 0% 70 CL

Een authentieke alcoholvrije vanille vodka van het merk Strykk.

€23,99
Niet beschikbaar
Strykk Alcoholvrij proefpakket 4 x 70CL

Een divers en uniek alcoholvrij proefpakket met vier verschillende gedistilleerde dranken van het merk Strykk.

€99,99
Beschikbaar

Alcoholvrije Vodka

Is het Vodka of Wodka?

Het is een eeuwenoude discussie omtrent de benaming; Vodka of Wodka. Om eerlijk te zijn is er geen fout antwoord, want het kan allebei. Het hangt namelijk af van de afkomst van de drank.

Vodka in Rusland

In Rusland draagt de drank de naam Vodka. Dit betekent in het Russisch letterlijk 'watertje'. Vodka werd in de Tweede Wereldoorlog veel gedronken door soldaten, omdat dit bevorderend was voor de stemming. De soldaten stopten na de Tweede Wereldoorlog niet met het drinken van Vodka en gingen daarentegen alleen maar meer drinken. De Russen claimen tot de dag van vandaag nog dat de drank Vodka in hun land is uitgevonden.

Wodka in Polen

In Polen draagt de drank de naam Wodka. Waar de Russen claimen dat de drank door hun volk is uitgevonden geldt dit voor de Polen niet anders. Hier valt wel wat over te zeggen aangezien er in Rusland voor het eerst in de 18e eeuw over Vodka werd gesproken, terwijl er in Polen al in 1405 werd geschreven over Wodka. In Polen wordt vaak Wodka gedronken tijdens het eten. Ook beweert de Poolse gemeenschap dat je van Wodka geen kater krijgt, omdat in kwaliteitsWodka alles eruit wordt gefilterd behalve water en Wodka. Of dit echt waar is valt over te discussiëren, maar wij weten al langer dan vandaag dat je gerust Wodka kan drinken zonder een kater te krijgen... :)

 

Alcoholvrije Vodka

Vodka wordt gedistilleerd uit producten die zetmeel en suiker bevatten. Vodka wordt eerst gedistilleerd tot een alcoholpercentage rond de 95%. Vervolgens wordt Vodka verdund met water om tot een gewenst percentage tussen de 37,5% en de 70% te komen. Bij alcoholvrije Wodka wordt de alcohol er (bijna) volledig uitgefilterd.

 

Mocktail met alcoholvrije Vodka

Je kan alcoholvrije Vodka natuurlijk puur drinken. Helaas is het door het ontbreken van alcohol niet mogelijk om de Vodka in de vriezer te bewaren, maar door een ijsklontje aan de Vodka toe te voegen komen alle smaken en aroma's goed tot hun recht. Daarnaast is Vodka een uitstekende drank voor mocktails vanwege de neutrale smaak. Maak zelf heerlijke drankjes door botanicals, gedroogd fruit of mixers toe te voegen.

Ben je benieuwd welke mocktails je kan maken met alcoholvrije vodka?

Bekijk dan onze mocktail recepten met vodka.

 

Alcoholvrije vodka kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije vodka kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen over onze alcoholvrije vodka? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije drank!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »