Alcoholvrije glühwein

Glögg Glühwein appel/kaneel alcoholvrij 50CL

Glögg, uitgesproken als kluk, is de Scandinavische naam voor glühwein, ook wel bekend als bisschopswijn.

€5,49
Niet beschikbaar
Winterwarm Siebrand Glühwein alcoholvrij 75CL

Winterwarm is een heerlijke alcoholvrije glühwein van het bekende Nederlandse merk Siebrand.

€3,75
Niet beschikbaar

Alcoholvrije Glühwein

Glühwein is een traditionele drank die rond de kerst wordt gedronken, zoals op de Duitse Weihnachtsmarkt. Glühwein wordt gemaakt door rode of witte wijn te verwarmen met kaneel, kruidnagel, steranijs en citrusschillen. Naar wens kan de drank extra worden gezoet met honing of suiker. Daarna kan je genieten van een heerlijke warme Glühwein. Mocht je nu geen behoefte hebben aan alcohol, in verwachting zijn van een kind of veilig naar huis willen rijden, maar wil je wel genieten van de smaak van Glühwein? Dan is alcoholvrije Glühwein iets voor jou! 

 

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

Alcoholvrije wijn wordt op dezelfde manier geproduceerd als wijn met alcohol. Tenminste het gistingsproces waarbij de druivensuikers worden omgezet in alcohol. Na het gistingsproces wordt de alcohol uit de wijn gefilterd. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt.

 

Vacuümdestillatie

De eerste techniek is vacuümdestillatie. Bij deze techniek wordt op kamertemperatuur de alcohol verdampt met behulp van een vacuümkamer. Dit gebeurt op lage druk waardoor de alcohol verdampt, terwijl de suikers, mineralen en zuren worden behouden. Een nadeel is dat een aantal andere vluchtige aroma's ook worden verdampt. Deze kunnen later worden toegevoegd om het karakter van de oorspronkelijke wijn te behouden.

 

Spinning cone column techniek

De tweede techniek is de spinning cone column techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de alcohol door middel van draaiende kegelvormige kolommen wordt gescheiden van de wijn. De wijn wordt door tientallen verschillende roterende elementen gecentrifugeerd. Op deze manier stroomt de vloeibare wijn naar beneden, terwijl de alcohol voorzichtig uit de wijn wordt geëxtraheerd. Door dit proces zal er vrijwel niks van de originele aroma's verloren gaan.

 

Omgekeerde osmose

De derde techniek is de omgekeerde osmose. Bij deze techniek wordt de wijn door een extreem dun filter gehaald waardoor de alcohol achterblijft. Het nadeel bij deze techniek is dat er ook meerdere vluchtige aroma's worden weg gefilterd waardoor de wijn bepaalde smaken of geuren kan verliezen.

 

De kwaliteit van 0.0 wijn wordt steeds beter

De vraag naar alcoholvrije wijn stijgt al jaren. Inmiddels is dit ook doorgedrongen tot de wijnboeren en wordt het aanbod ook steeds beter. Er zijn twee belangrijke redenen waarom de kwaliteit beter wordt:

  1. Zoals al benoemd is zijn wijnboeren steeds bewuster bezig met het produceren van alcoholvrije wijn. De druiven worden eerder geplukt waardoor er minder suiker in het druivensap zit. Hierdoor ontstaat er minder alcohol tijdens het gisten en hoeft er dus minder alcohol te worden verwijderd.
  2. Naast dat de wijnboeren bewuster bezig zijn zien we ook dat steeds meer producenten van kwaliteitswijnen ook alcoholvrije wijn produceren. Zo wordt alcoholvrije wijn niet alleen meer in Europa, maar ook in landen als Chili, Verenigde Staten en Zuid-Afrika geproduceerd.

 

Andere soorten alcoholvrij wijn

Ben je op zoek naar iets anders dan alcoholvrije glühwein? Bekijk dan eens ons ruime assortiment aan:

 

Geïnteresseerd?

Heb je nog nooit alcoholvrije wijn gedronken, ben je benieuwd naar de smaak of wil je de smaak delen met vrienden of familie? Probeer dan eens één van onze alcoholvrije wijnpakketten

 

Alcoholvrije glühwein kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije glühwein kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen over onze alcoholvrije glühwein? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije drank!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »