Alcoholvrije mousserende wijn - Alternatief voor alcoholvrije champagne

Henkell Rose Sparkling alcoholvrij 75CL

Henkell Rosé Sparkling Alcoholvrij 75CL is een heerlijke alcoholvrije mousserende rosé die je laat genieten van frisheid en fruitigheid zonder de nadelige effecten van alcohol.

€5,99
Beschikbaar
Alcoholvrije variërende wijn proefpakket 6 x 20CL

Welkom bij ons Alcoholvrije Variërende Wijn Proefpakket 6 x 20CL! Ben je op zoek naar een nieuwe en spannende manier om te genieten van wijn, zonder de effecten van alcohol?

€25,99
Beschikbaar
Lighthouse Alcoholvrij wijnpakket 6 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Lighthouse om te proeven of cadeau te doen.

€29,99
Beschikbaar
Alcoholvrij Proefpakket Mocktails & Bubbels XL

Dit jaar zetten we de toon voor een gezonde start met ons exclusieve Dry January Alcoholvrij Proefpakket Mocktails & Bubbels XL.

€39,99
Beschikbaar
OddBird Alcoholvrij variërend wijnpakket 4 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Oddbird om te proeven of cadeau te doen.

€49,99
Beschikbaar
Henkell Wit Sparkling alcoholvrij 75CL

Henkell Wit Sparkling Alcoholvrij 75CL is een licht gele alcoholvrije wijn met bubbels, speciaal ontwikkeld voor de liefhebbers van sprankelende wijn zonder alcohol.

€5,99
Niet beschikbaar
Vintense Rosé Fines Bulles alcoholvrij 75CL

Jij houdt van feestelijke momenten, maar verkiest een alcoholvrij alternatief? Maak kennis met Vintense Rosé Fines Bulles, de perfecte alcoholvrije wijn die jouw smaakpapillen zal verrassen.

€6,49
Beschikbaar
Alcoholvrij Proefpakket Compleet XL

Ben je klaar om Dry January in stijl te beginnen? Bij Club Zero begrijpen we de uitdagingen van een alcoholvrije maand en willen we je helpen het gemakkelijker en smaakvoller te maken.

€34,99
Beschikbaar
Nozeco Alcohol-Free Sparkling Wine 75CL

Nozeco Alcohol-Free sparkling wine is de perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een feestelijk aperitief zonder alcohol.

€8,49
Beschikbaar
Cloudem Gold 75CL

Dompel jezelf onder in de feestelijke wereld van Cloudem Gold 75CL, een sprankelende appelcider met een verrukkelijke zoete ananassmaak.

€6,49
Beschikbaar
Kolonne Null Alcoholvrij wijnpakket 6 x 75CL

Een heerlijk divers alcoholvrij wijnpakket van het merk Kolonne Null om te proeven of cadeau te doen.

€77,99
Beschikbaar
Light Live Sparkling white alcoholvrij 75CL

Proef de verrukkelijke Light Live Sparkling White Alcoholvrij 75CL! Deze bleek gouden wijn verwelkomt je met zijn frisse en fruitige aroma's.

€5,75
Beschikbaar

Alcoholvrije Mousserende Wijn

Is er een alternatief voor alcoholvrije champagne, prosecco, cava, mousserende wijn of bubbels?

Ja dat is er zeker! Tegenwoordig wordt het aanbod van alcoholvrije mousserende wijnen steeds groter. Voor het produceren van champagne, cava en prosecco zijn strenge regels vastgesteld. Zo krijgt mousserende wijn bijvoorbeeld enkel de naam champagne mits deze geproduceerd is in de Franse wijnstreek Champagne volgens de méthode traditionnelle. Eén van de regels waaraan champagne moet voldoen is dat het minimaal 10,5% alcohol moet bevatten. Officieel bestaat er dus (nog) geen alcoholvrije champagne. Echter gebruiken we in de volksmond vaak deze term aangezien het net wat lekkerder klinkt dan alcoholvrije mousserende wijn, dus wij zullen het verder hebben over alcoholvrije champagne. Toch weet jij als kenner nu dat met alcoholvrije champagne eigenlijk alcoholvrije mousserende wijn wordt bedoeld.

 

Hoe wordt alcoholvrije champagne gemaakt?

Alcoholvrije champagne wordt op dezelfde manier geproduceerd als champagne met alcohol. Tenminste het gistingsproces waarbij de druivensuikers worden omgezet in alcohol. Na het gistingsproces wordt de alcohol uit de champagne gefilterd. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt.

 

Vacuümdestillatie

De eerste techniek is vacuümdestillatie. Bij deze techniek wordt op kamertemperatuur de alcohol verdampt met behulp van een vacuümkamer. Dit gebeurt op lage druk waardoor de alcohol verdampt, terwijl de suikers, mineralen en zuren worden behouden. Een nadeel is dat een aantal andere vluchtige aroma's ook worden verdampt. Deze kunnen later worden toegevoegd om het karakter van de oorspronkelijke wijn te behouden.

 

Spinning cone column techniek

De tweede techniek is de spinning cone column techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de alcohol door middel van draaiende kegelvormige kolommen wordt gescheiden van de wijn. De wijn wordt door tientallen verschillende roterende elementen gecentrifugeerd. Op deze manier stroomt de vloeibare wijn naar beneden, terwijl de alcohol voorzichtig uit de wijn wordt geëxtraheerd. Door dit proces zal er vrijwel niks van de originele aroma's verloren gaan.

 

Omgekeerde osmose

De derde techniek is de omgekeerde osmose. Bij deze techniek wordt de wijn door een extreem dun filter gehaald waardoor de alcohol achterblijft. Het nadeel bij deze techniek is dat er ook meerdere vluchtige aroma's worden weg gefilterd waardoor de wijn bepaalde smaken of geuren kan verliezen.

 

Hoe drink en bewaar je alcoholvrije champagne?

Alcoholvrije champagne drink je in principe op dezelfde manier als 'normale' champagne. Je kan het drinken als je iets te vieren hebt, bij het eten of om jezelf lekker te verwennen. Alcoholvrije wijnen zijn over het algemeen iets zoeter dan wijnen met alcohol, omdat de smaakbalans verandert na het de-alcoholiseren. Hierdoor wordt geadviseerd om de wijnen gekoeld te serveren. 

Alcoholvrije wijnen zijn in de meeste gevallen 2 tot 3 jaar houdbaar. Aangezien je de wijnen gekoeld drinkt denk je misschien dat je de wijnen het best in de koelkast kan bewaren, maar doordat de koelkast regelmatig open en dicht gaat krijg je te maken met flinke temperatuurschommelingen. Daardoor wordt er geadviseerd om de alcoholvrije wijnen op een koele en donkere plek te bewaren, zoals je dat over het algemeen ook doet bij wijnen met alcohol.

Na het openen van de fles alcoholvrije champagne kan je deze het best binnen één dag consumeren. Mocht je in het bezit zijn van een stevige champagne afsluitdop dan kan je de alcoholvrije champagne de dag daarna gerust drinken. Een handig trucje om de bubbel te behouden is om een aantal minuten voordat je een glas wil inschenken een rozijn in de fles te gooien. De rozijn zorgt ervoor dat het overgebleven koolzuur opnieuw voor bubbels zorgt. Niet mousserende wijnen kan je na het openen net zo lang bewaren als normale wijnen.

 

Voor elke gelegenheid en voor iedereen

Wat je ook te vieren hebt, een glas alcoholvrije champagne past bij elke gelegenheid en moet voor iedereen mogelijk zijn. Of je nu naar een babyshower gaat, gezonder wil leven, aan het trainen bent voor de marathon of gewoon veilig naar huis wil rijden. Wij bieden een ruim assortiment aan alcoholvrije mousserende wijnen. Zo kan je kiezen uit diverse mousserende witte wijnen ,rosé wijnen en ciders. Met de lekkerste alcoholvrije mousserende wijnen kan iedereen genieten van de smaak van champagne. Santé!

 

Geïnteresseerd?

Heb je nog nooit alcoholvrije champagne gedronken en ben je benieuwd naar de smaak om wat voor reden dan ook? Probeer dan eens één van onze alcoholvrije champagne proefpakketten. Ook leuk om met vrienden of familie te proberen!

 

Alcoholvrije champagne kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije mousserende wijn kopen, veilig en eenvoudig. Heb je vragen over onze alcoholvrije mousserende wijnen? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers vertellen jou graag meer over de opkomende trend van alcoholvrije drank!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »