Menu
EUR
Hoe word alcoholvrij bier gemaakt?

Hoe word alcoholvrij bier gemaakt?

Door: Angela Reacties: 0

Vacuümdestillatie

Bij vacuümdestillatie brouwt de brouwer eerst een normaal bier met alcohol. Vervolgens wordt het bier verwarmd onder vacuüm, zodat de alcohol bij een lagere temperatuur verdampt. Hoewel sommige aroma's verloren kunnen gaan, worden deze later weer toegevoegd, zodat je kunt genieten van een smaakvol alcoholvrij biertje.

 

Alternatieve gisten

Een andere innovatieve methode is het gebruik van speciale gistsoorten. Sommige gisten produceren alleen alcohol bij specifieke temperaturen. Zodra die temperatuur is bereikt, stopt het fermentatieproces. De Saccharomycodes Ludwigii is zo'n gist die minder alcohol produceert. Probeer bijvoorbeeld de VandeStreek Playground IPA 33CL, gebrouwen met deze bijzondere gist!

 

Omgekeerde osmose

Bij omgekeerde osmose wordt het bier door een dunne filter gehaald, die alcohol en water scheidt. Na filtering worden water en koolzuur weer toegevoegd. Hoewel deze methode effectief is, is het kostbaar en kan het smaken achterlaten in het membraan.

 

Conclusie

Het maken van alcoholvrij bier is een interessante mix van technieken en innovaties. Van vacuümdestillatie tot speciale gisten, elke methode biedt unieke smaken en ervaringen. Proost op de veelzijdigheid van alcoholvrij bier!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »